Yeni tarifler araştırmak, yemek yapmak ve yaptıklarımı paylaşmak benim vazgeçilmezlerimden. Bu blog da tariflerimi benim gibi yemek meraklılarıyla paylaşmak istedim. Elimden geldiğince tarifleri mi kolay ve anlaşılır bir şekilde anlatmaya gayret ettim. Yine de aklınıza takılan bir şey olursa tarifin bulunduğu sayfaya yorum bırakarak bana ulaşabilirsiniz.
Türk mutfağının ayrılmaz ikilisi tahin ve pekmez. Kahvaltıda bana ağır geliyor ama kek, kurabiye ve tatlıda denediğimde oldukça keyif aldım. Yaptıklarıma hoş bir kıvam ve tat verdi.
Bu meşhur ikili daha çok kış aylarında tüketiliyor. Özellikle tahin soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklardan korunmak için birebir. Pekmezin yoğun bir tadı olduğu için tek başına pek tüketilmiyor ama sabahları bir kaşık aldığınızda bütün gün enerjiniz yerinde oluyor😉
Gelelim Kayseri mutfağının meşhur tatlısı Nevzine’ye. Bu tarifi ilk aldığımda karşılaştırmak için yemek bloglarına baktım. Birçok değişik tarifini gördüm. Ama yine de ben kendi tarifime sadık kalarak yaptım. Gerçekten sonuç mükemmel oldu. Hamur malzemeleri tam ölçü, çok çabuk bir şekilde hamuru kıvam aldı. Şerbetini çekmesi birazcık vakit alıyor. Ama ben bu tür tatlıları bir gün öncesinden hazırlıyorum. Ertesi güne kıvamını tam olarak almış oluyor.
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek altını kısın ve 10 dakika daha kaynatıp ateşi kapatın. Pekmezi ekleyerek karıştırın.
02
Hamuru hazırlayacağınız kaba önce sıvı malzemeleri; yumurta, tahin, sıvıyağ, tereyağı, suyu ekleyin ve hepsi birleşinceye kadar karıştırın.
03
Sonra katı malzemeleri; kabartma tozu ve en son unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. Hamur kolayca toparlanıyor.
04
Ardından dövülmüş cevizi ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
05
Kullanacağınız fırın kabını yağlayın, hamurunuzu düzgünce yayın ve iyice bastırıp üzerini düzleyin.
06
Çatalın ucuyla çizgiler yapın. Dilimlere kesin.
07
Ben 16 dilim çıkardım. 180°C de önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirin.
08
Her fırın pişme süresinde farklılık gösterebilir. Kontrollü gidin.
09
Fırından çıkınca ılınmaya bırakın ve ılık şerbeti üzerine dökün servisten önce cevizle süsleyin.
Bu tarifleri de beğenebilirsin
MİDYE TATLISI TARİFİ
BAKLAVA YUFKASINDA İRMİKLİ BAKLAVA TARİFİ
EVDE KÜNEFE NASIL YAPILIR